MN Records

 

PRESSMEDDELANDE 16 JUNI 2020

Svenska Singer/Songwritern Mona Nylins hyllade album släpps digitalt

 

”Omtumlande kärlek blev musik” skriver Carl Edlom i Nya Wermlands-Tidningen den 11 juni om Mona Nylins album ”Hela vägen hem”. Mona Nylins tredje platta släpptes som CD i oktober förra året. Nu är hon redo för ett nätsläpp.

Albumet ”Hela vägen hem” Mona Nylin


”Ett underbart fint, fullvuxet album” VF ✩✩✩✩✩
”En oas där man kan andas djupa friska andetag” NWT ✩✩✩✩
”Sånger från verkligheten, visor som berör” Dalademokraten


Musikvideo första singeln ”Hela vägen hem”: https://youtu.be/5kA3Smz19F8
Musikvideo andra singeln ”Du är så vacker”: https://youtu.be/5rs0AouUMJA
Musikvideo tredje singeln ”Säg som det är”: https://youtu.be/9FKtFood-qw

Nedladdning av albumet ”Hela vägen hem” från WeTransfer (t o m 22 juni):
https://wetransfer.com/downloads/c8d52b03163aeb69bfea6c1599649cbc20200615083645/a06997ac9d8c53294a7e5f02dcdca00e20200615083708/9ea1ba


– Jag har haft en fantastisk release. Jag är framförallt så himla glad över att bli spelad i radio. Sveriges Radio P4 tog upp två av singlarna på playlist och den lokala radiostationen KN Radio är alltid intresserad av mina releaser. Och visst är det en platta om kärlek. Min allra största. Men också den mest sorgliga, säger Mona.

På nya skivan finns 11 sånger och lyssnaren får följa med allra längst in i hjärtat på Singer/Songwritern Mona Nylin. Kärlekssångerna avlöser varandra och når en nästan andlig dimension där den personliga kärleken övergår i något större.
– Ja det andliga perspektivet finns där. Det är liksom det jag lever i. Den allomslutande kärleken. Och det var den jag ville ge. Men det fanns inget möte där i den relationen jag skriver om.

Skivan innehåller också det sorgliga. Att inte nå ända fram till någon man vill leva med. Och om all längtan som aldrig blev uppfylld.
– Når jag inte fram i verkliga livet blir jag som en bomb som skulle sprängas om jag inte skrev. Och när jag sedan sjunger känner jag att jag verkligen ”når fram”. Det är fantastiskt att känna kontakten med publiken i det ögonblicket. Att förmedla en känsla som de tar emot och berörs av.


Bakgrund

Singer/Songwritern och bildkonstnären Mona Nylin gav ut EP:n “Child of God” 2006, och har sedan dess hyllats av både svenska och utländska kritiker och publik. “En röst som kan lyfta allt” skrev musiktidningen Groove, “Hon äger guldstrupe”, tyckte TV4 Nyhetsmorgon. Kulturbloggen.com menade att hennes påföljande fullängdsplatta “Presence” som kom 2011 var “En av årets bästa skivor”.
– Det var min första EP som ledde mig utomlands, till New York, där jag spelade på klubbar i Brooklyn, Queens och på Manhattan, berättar Mona. Jag stack sedan vidare till Berlin. Efter första Berlinresan började jag med inspelningen av mitt debutalbum “Presence”. Jag flyttade ner och fick ett enormt fint mottagande. Spelade mycket live, på kaféer, pubar och som gatumusiker, samtidigt som jag släppte skivan.

Att komma hem

Efter många år utomlands är Mona Nylin tillbaka i Sverige och har installerat sig i sin lilla stuga i Värmland.
– Det är skönt att vara hemma. På väg hem gick jag igenom den kärleksrelation jag berättar om på min nya platta. Jag gick rakt in i den när jag kom hem till Sverige. Så jag har varit hemma i några år. Produktionen har tagit tid. Andra låten på skivan ”Säg som det är” gavs ut redan 2016 på Norska Grammofon. Då var jag över till Norge och gjorde några radiointervjuer och spelade live. Jag har fortsatt spela i Norge och kommer nu att ha nätreleasen där. Den 26 juni går jag på scenen i Garagen i Karihagavika tillsammans med två av mina musiker.

Albumrelease Digital 18 juni 2020: ”Hela vägen hem”
Albumrelease CD 12 oktober 2019: ”Hela vägen hem”


Mona spelar live (bokat t o m dags dato, se uppdatering på https://www.songkick.com/artists/4701518-mona-nylin):

26/6 NÄTRELEASE på GARASJEN i Karihagavika, Norge
27/6 Museumshaven Café og Kulturscene, Tvedestrand, Norge
28/6 Brevik Pub, Norge
1/7 Arti Kafé, Hemsedal, Norge
2/7 TID Kafé, Ål, Hallingdal, Norge
4/7 Gjendesheim Turisthytte, Tessanden, Norge
25/7 Ö:a Fågelviks Kyrka, Sverige
26/7 Lunedets Kyrka, Sverige
22/10 Puls – Ditt værested, Gjøvik, Norge
24/10 Café Røed, Moss, Norge
25/11 BUL, Kristiansand, Norge